16.10.12

Sigara diye tütün içersen başına gelecekleri geçiştirmeyi öğrenmelisin!

Selemın aleyküm yoldaşlar!!:)

Bugün size hayata dair ilginç bir tecrübemden bahsetmek istiyorom.

Sigara..
Sigara iyi bişiymidir kötü bişiymidir bilmiyorum ama şimdilik bana iyi bişiymiş gibi geliyor..
Bir gün bırakacağıma gönülden inanmakla birlikte gönlümün bana vermiş olduğu bu rahatlıklan pöfür pöfür içmeye devam ediyorum..

Fekat gerek içimi olsun gerek maddi açıdan hafifliği olsun vebenzeri sebeplerden ötürü bir süredir sigara yerine tütün tüttürüyorum.
Gören herkezin ''vayyy anam  bana da sarsana bitane merak ettim tadını tarzı sorulardan,, millete sigara sarmaktan bıkmış olsam da....''

Bu bir sürenin net açılımını yapmamakla beraber (malum ablam her an okuyabilir bilmesin :)) zaten sizinde bunu sallayacaanızı düşünmediğimden asıl mevzu olan tecrübeye hızlı bir geçiş yapacağam.

Sigaraya vakti zamanında djarum denen karanfilli zamazingo ile başlamıştım ben..
Tabi o karanfilli falan bir sigara içmeyene güzel gelebilir tadı vs nargileyi andırıyor.. karanfil dışında vanilya zart zurt şeklinde çeşitleri de mevcut her neyse şimdi jarum reklamı yapmak istemiyorum:))

O sigaranın bir özelliğide içerken cat cut içerisindeki karanfil taneciklerinin yanması patlamasıdır.(Konuyu ancak burdan bağlayabileceğim için bu kadar uzattım).

Tütün aldın mı o seni baya bir idare eder tabi bu ne kadar aldığınlada alakalıdır.
benim son aldığım tütün ise 2 yada 3 haftadır kullandığım içtiğim ve tükettiğim bir tütün.
Tütünün bu kısmını da seviyorum zırt pırt bakkala gitmek zorunda kalmıon zırt pırt cebinden para çıkmıyor resmen kendini iyi hissetmen için üretilmiş :)))
Her nekadr dede muamelesi görsende iyi bişi evet.
Neyseeeeeeee aldığım son tütünü içerken aynı jarum gibi çat çut patladığı dikkatimi çekti ilk önce ..
Allah allah niye böyleki deyip geçiştirdim ve içmeye devam ettim.

Daha sonra çat çut patlayan şeyin koku çıkardığını farkettim, garip bir kokuydu daha önce duymadığım :) gene garipsedim ama gene geçiştirdim ve içmeye devam ettim.

Ve bugün tütünü sarmak için açtığımda biraz fazla dökülünce içinde bişeylerin oynadığını gördüm.. bıcır bıcır aynen tütünün renginde oynuyorlar ama.

Ana ! bir baktım ki minnak minnak böcük!!
Tütünü satın aldığım gavatlar sanırım bana uzun zamandır beklettikleri bir tütünü vermişler ki tütün böceklenmiş.
Ve ben bu böcekli tütünü pofur pofur içiyormuşum..

O patır çatır yanan koku çıkartan ve en tönksinç yanı içime çektiğim şey böcek yanığıymış iyimi!!

Yani ben görünce bir böğürme efenime söliyim bir geğirme bir içimin dışa çıkma hissiyatına kapıldım kapılmasına amma daha da ilginç olanı şuan o böcekleri ayıklayıp içmeye devam etmemdir Bu durumu gene garipsiyorum elbet ama geçiştiriyorum ve içmeye devam ediyorum anlıyacağın..:)


Sanırım ben hep bu yüzden kaybediyorum.
Garipseyip olaya müdahele etmem gereken birçok şeyi geçiştiriyorum.

Eeee ne anladım bu işten niye anlattın bunu ne iğrençsin ne miğdesizsin şimdi kusaaacaaaağaaam falan diyebilirsiniz.
Vallaha bende bilmiyorum niye anlattım.. öyle garip geldi anlatayım sende oku boşuna vaktin gitsin falan diye yapmış olabilirim.
İğrenç olduğum kadar mikrop olduğumu da bilen bilir hohoho

Ama gene de kıssadan hisse yaratmamız gerekirse saygıdeğer yoldaşlarım..
siz siz olun sigara içmeyin, içeceseniz tütün içmeyin, içeceseniz güvenilir olmayan her tütüncüden tütün almanyın, alacaanız gene de kontrol etmeden parayı vermeyin ,vereceeseniz Allah da cezanızı böyle verir artık ne diyim lan!

hayde öpt. kib. by

9.10.12

bok



Yemekten, içmekten yatmaktan kalkmaktan uyumaktan sıçmaktan gezmekten tozmaktan arkadaşlarımla vakit geçirmekten gülmekten ağlamaktan, limonlu salatalık yemekten,giyinmekten kuşanmaktan ,takıp takıştırmaktan beğenmeyip çıkıştırmaktan,alışveriş yapmaktan hiç bişeyden ama hiç bişeyden kuruş zevk almadığın oldu mu?

vallaha olmasın arkadaş inanılmaz zırtı bişey.
Allah kurtarsın beni inşallah.


**Abla seni seviyorum bu yazıya denk gelirsen gülümsersin:)( kendisi bir süredir blogumu keşfetti ve yazılarımı gizli gizli okuyor da :))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...