12.4.12

Apple (iphone 4S) = Şebnem Ferah

Bir süredir gözlemlediğim ve bir türlü anlamlandıramadığım bir durum var.
Gözlemliyorum gözlemlemesine de.. öyle ciddi bir gözlemleme değil benimkisi piyasa araştırması vs de değil..
nereye baksam gözlerim ondan başkasını görmez olduğundan benimkisi..Çok yüksek gelirlere sahip olan iş adamlarında da, iş kadınlarında da ya da iş adamlarının kokoş eşlerinde, henüz bir gelire sahip olmayan lise talebelerinde de , otobüslerde muavinlik yapan bıçkın delikanlılarda da, asgari ücrete tav olan türkiye genelinde de ve en önemlisi 657 tabi memurlarda da............
yani kısacası neredeyse herkezin elinin altında bulunan i phone 4S veya 4 veya 3 2 1 0.
Ortalama fiyatı; 1500 tl ile 2000 arasında değişen bu uçuk telefonun bu kadar yaygın kullanım alanı bulması beni gözlemlettirmeye itti açıkçası.
Evet telefon hakikatten güzel bir telefon hatta sadece güzel değil çok donanımlı bir telefon hayatı bir çok yönden kolaylaştıran bir telefon.
Ancak; telefonun arama özelliği dışındaki bir çok özelliği en çok iş adamı iş kadını vs tarzı işlerle meşgul olanları ilgilendirebilecek onların hayatlarını kolaylaştırabilecek bir telefon olduğunu düşünüyorum.
bir lise talebesi, bir otobüs muavini, ne bilim bir amele vs sürekli maillerini kontrol etmek sürekli telefondan internete girmek işlerini bilgisayar dışındaki herhangi bir şeyle halledecek kadar youn bir hayat yaşıyorsa saygı duyarım. lakin muhtemelen yaşamıyordur.

ozaman neden böyle bir telefona ihtiyaç duyar.
tamam duydu diyelim bu tarz özelliklere sahip daha cüzzi fiyatlara sahip telefonlar varken neden iphonu tercih eder.
Zamanımızın bir çok insanı interneti en fazla facebook tivitir gibi zottirik sitelere girerek durum güncellemesi yer bildirimi yaparak tüketirken bu eylemi sokakta bayırda çayırda gerçekleştirmenin daha ucuz yolları vardır.
neden 2000 tlnizi böyle boktan şeyler için harcıyorsunuz ben anlamıyorum.
resmen telefona duyduğum saygı azaldı arkadaş.
şuan o telefonu alacak maddi güce sahipsem bile almam yani.
ıphonu şebnem feraha benzetiyorum artık.
kadını en kekosu da en amelesi de en rakırı da en conconu da en nezihi de en kalitelisi de.. her türlü insan dinliyor ve böylece belli bir kitleye hitaptan çıkarak tüm kitleleri kendine çekmeyi başarmış ve para ossuran bir kadın haline gelmişken.. apple da zengin eden siz gösteriş meraklıları
siz olmasanız batma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilecek sektörler sayenizde hızla zirveye çıkıyor.

hakkaten gözlerimi alamadığım hatta bazen telefon ve sahip olduğu kişiliğe baktığımda şaşkınlıktan gözlerimi belerttiğim bir durumdu.
yazdım rahatladım oh.
sefam olsun oh ohhhhh


saygılar efem
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...